verschillende soorten Labradors

Zoals vele mensen achter komen, is er meer dan één type van Labrador om te kiezen. In feite, zijn vele mensen niet zich ervan bewust dat er drie verschillende types van Labradors zijn. Hoewel er drie verschillende types van Labradors zijn, betekent dit niet dat er een significant verschil tussen alle drie honden zijn. In feite, is er niet veel verschil bij allen tussen hen; het duidelijkste verschil is de kleuring. Één van de bekende types van Labrador is een gele Labrador. In feite, is de gele Labrador het gemeenschappelijke en populaire ras van hond in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en vele andere landen , ook hier in nederland. Niet alleen zijn de Gele Labradors populaire honden voor het grote publiek, zijn zij ook gekend om zeer intelligent en energiek te zijn,  wat tot hen een uitstekende keus voor een huisdier maakt. Maar toch heeft gele Labrador een ander bestaan buiten als goed van gehouden familiehuisdier. Sommige mensen gebruiken hen voor als werkhonden, eveneens. In feite, wordt de meerderheid van Gele Labradors gekweekt om als werkhonden te worden gebruikt. Het gemiddelde gewicht van een gele Labrador is +/- 20-30 kilo voor het wijfje, en 25-35 kilo voor de mannetjes, hoewel vele honden te zwaar worden.De kleuring van een gele Labrador kan variëren van een lichte roomkleur  tot vos rood.

Het volgende type Labrador is de Zwarte Labrador; welke zoals de naam het al aangeeft  hoofdzakelijk een zwarte kleur heeft. Net zoals een gele Labrador, is de Zwarte Labrador ook wereldwijd een zeer populair ras van huisdier . Zwarte Labradors zijn gekend om een grote waterhonden te zijn. De lichaamsgrootte is de zelfde grootte zoals de Gele Labrador.

Ten slotte, is het andere type van Labrador de chocolade Labrador. Dit ras varieert eigenlijk in kleuren van licht tot aan donker bruin. Net Zoals de gele en zwarte Labradors, zijn de chocolade Labradors ook zeer energiek, intelligent. In feite, maakt de chocolade Labrador – enkel als de gele en zwarte Labradors – een grote hond als huisdier te hebben; zij zijn zeer loyale en betrouwbare honden. Ook, worden de chocolade Labradors gebruikt als jachthonden. In feite, zijn zij grote over de hele linie juiste jagers. De grootte en het gewicht van de chocolade Labrador zijn gelijkwaardig aan dat van gele en zwarte Labradors. Wanneer het vergelijken van gele, de zwarte, en chocolade Labradors,  kunnen vele mensen niet het verschil tussen alle drie vertellen, behalve de kleuring. Wat betreft het temperament en het gedrag, is er werkelijk geen verschil tussen de drie variaties, en zij allen maken het super huisdieren!

Vorige bericht
Een reactie plaatsen

Plaats een reactie

  • Meest recente berichten

  • honden geheimen

    honden opvoeden

    honden geheimen

  • mijn hond de baas